
 

2.27.1.1 – Emergency Communications Repair/Replacement/Alteration  
(When is a Video & Text-based Communication Upgrade required?) 

Subject: Provide clarity on when the latest edition of ASME A17.1/CSA B44 clause 2.27.1 will 
need to be complied with when Repairs/Replacements/Alterations to Emergency Signaling 
Devices take place. Additionally, we will address whether Freight Elevators, not intended for 
“General public use” need to comply with 2.27.1. 
 

Question #1 – Repair/Replacement/Alteration 

Car Emergency Signaling Device Video Required No Video 

1. Alarm Bell to a Phone Yes  

2. Existing Communication replaced with the same type  No video 

3. Adding Emergency Communication, not previously present Yes  

4. Phone to a Phone, but no change to tech, change in Pots, 
VoIP, Cellular 

 No Video 

5. Phone to a Phone with the addition of Line Monitoring  Yes  

6. Corded Phone (handset) to push button phone.  No Video 

7. Intercom to a Phone Yes  

8. Controller Alteration consisting of a change in Motion 
Control or Operation Control. 

Yes  

9. Change in Type of Service (Pass. to Freight or Freight to Pass.) Yes  
 

Question #2 
Will Freight Elevators, not intended for “General public use” need to meet all sections of 
2.27.1.1? Answer: YES. Since the 2000 edition of the code, there has been no deliberated 
distinction between Freight Elevators and Passenger Elevators concerning Emergency 
Communications. 

References: 
1) Repair Parts – 8.6.2.1 
2) Replacement Parts – 8.6.3.1 
3) Car Emergency Signaling Devices – 2.27.1 
4) Change in Type of Service – 8.7.2.16.1 and 8.7.3.17 
5) Alteration Emergency Operation and Signaling Devices - 8.7.2.28(a)(f), 

8.7.3.31.8(a)(f). 
6) Alteration to Controllers consisting of a change in Motion Control or Operation 

Control 8.7.2.27.5(m), 8.7.2.27.6(o), 8.7.3.31.6(l), 8.7.3.31.7(m). 
7) ASME A17.1/CSA B44 Handbook 2019 Edition  
8) B44-1994 – 3.13.2 
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